BLOG 06
16291
post-template-default,single,single-post,postid-16291,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16481
 

BLOG 06

BLOG 06

Scroll down for Englisch 🙂

Wat als er negatieve reacties komen….?!

Al een tijdje wilde ik ipv een blog te schrijven, een VLOG maken. Maar ook weer niet. Vond het gewoon niet echt iets voor mij. En wie zit daar nou op te wachten op een vlog van mij. Een paar jaar geleden maakte ik een aantal zogenaamde dagboek video’s voor mijn vriend die toen een aantal weken op reis was. Zodat ik kon laten zien wat ik zoal de hele dag uitspookte. Hilarisch werden de filmpjes. Vooral om te maken. Ik had de grootste lol. Maar daar bleef het verder wel bij omdat je vriend toch ook gewoon weer terug van vakantie komt. En het was veel werk. Film materiaal van een hele dag aan t eind van je werkdag doorkijken op wat bruikbaar was.. muziekje zoeken, editen, best veel werk.

Tot dat ik laatst een aantal video’s maakte en daar hele leuke reacties op kreeg. Ik wilde er wel wat mee, maar wel op een manier die bij mij past. Ik zag het gewoon niet zitten om rond te lopen door de supermarkt met een camera voor me neus en verslag te doen van de verschillende soorten mayonaise. Ik ben me er namelijk erg van bewust dat we met z’n allen veel op onze telefoon zitten, voor van alles en nog wat. Super fijn dat je niet meer locatiegebonden bent, maar gewoon rustig voor je uitkijken is er bijna niet meer bij zonder koortsachtig naar je telefoon te graaien. Maar hoe dan wel, daar was ik nog niet over uit.

Toen kwam t volgende. Waaróm wil ik dit en wat wil ik er mee. Ben ik zo iemand die de hele dag selfies maakt en post? Nope.. Heb je heel veel volgers dan? Nope… Denk je dat mensen hier op zitten te wachten? Hmmm nee denk t niet…. Dus waarom wil ik dit dan?! En wil ik wel zoveel van mezelf laten zien? Wat laat ik wel zien en wat niet? En wat als er negatieve reacties komen?! Op de een of andere reden moesten mijn vragen eerst beantwoord worden voordat ik hier aan zou beginnen. Het moest met de juiste intentie gemaakt worden. En oprecht zijn.

Nadat ik een paar keer m’n GoPro op m’n surfplank had gemonteerd en daar wat korte video’s van had gemaakt, ontdekte ik een rode draad in de video’s die ik eerder had gemaakt. Geen tot weinig geklets en de beelden spreken voor zich. Mocht het toch enig uitleg nodig hebben dan is dat ook nog te ondersteunen met titels. En zo kwam het antwoorden op mijn vragen én de vorm.

Ik ga video’s maken omdat ik er heel veel plezier aan beleef. Het opnemen zelf, het bedenken wanneer ik iets ga opnemen en wat interessant en leuk is om naar te kijken. En de vorm wordt GoPro style. Ik zet de camera ergens neer en doe mn ding voor die dag. Wat dat ook is. Surfen, werken, yoga, een workout… What ever fills my day. Ik wil er niet teveel mee bezig zijn en volop genieten van waar ik op dat moment mee bezig ben en dat is niet de camera. Dat maakt het dat het voor mij natuurlijk en oprecht overkomt.

Misschien verandert de vorm nog wel in de toekomst. Maar voor nu past het. En voor wie het niet leuk vindt of er niet op zit te wachten… So be it. Ik heb er iig heel veel lol aan beleefd om het te maken. Ik hoop jullie ook!

 

What if I get negative reactions….?!

For a while I wanted to do a VLOG, instead of writing a BLOG. But not really. Just didn’t really think it was really for me. And who’s waiting to see a vlog from me. A few years ago I made some so-called diary videos for my boyfriend who was traveling for a few weeks. So I could show what I was doing all day long. The video’s became hilarious. Especially to make. I had the greatest fun. But it stopped at one point because your boyfriend eventually came back home from vacation. And it was a lot of work. Going through the footage from a whole day at the end of your working day to see what was useful .. searching for music, editing, it’s a lot of work.

Until I recently made some videos and got very nice reactions. I wanted something with it, but only in a way that suits me. I just didn’t feel like walking around the supermarket with a camera in front of me and reporting on the different kinds of mayonnaise. I am very aware that we all are so into our phone. For anything and everything. Super nice that you are no longer bounded by location, but just sitting there quietly doing nothing is almost impossible without grabbing our phone searching for massages. But anyway, I haven’t figured it all out yet.

Then the next thing came up. Why do I want this and what do I want to do with it. Am I the kind of person who makes and post selfies all day? Nope .. Do you have a lot of followers? Nope … Do you think people are waiting for this? Hmmm, no, don’t think so …. So why do I want this ?! And do I want to show so much of myself? What do I show and what not? And what if I get negative reactions?! For some reason, my questions had to be answered first before I started. It had to be done with the right intention. And be sincere.

After I had mounted my GoPro on my surfboard a few times and made some short videos of it, I discovered a thread in the videos I had made earlier. The images speak for themselves. And if needed, it can also be supported with titles. And there I had the answers to my questions.

So here it is: I’m going to make videos because I have so much fun making them. Filming, thinking about when I will record something and what is interesting and fun to watch. And the style will be GoPro style. I’ll put the camera somewhere and do my thing for that day. Whatever that is. Surfing, working, yoga, a workout …   fills my day. I don’t want to worry about the camera and fully enjoy what I am doing at that moment and that is not the camera.

Perhaps the style will change in the future. But for now it fits. And for those who do not like it or are not waiting for it … So be it. I’ve had a lot of fun making it. I hope you do too!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.