BLOG 01
16063
post-template-default,single,single-post,postid-16063,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16481
 

BLOG 01

BLOG 01

Blog #1 Hoe waren de afgelopen 5 maanden?

We zijn net over de helft van 2016, maar wat een te gek jaar is het tot nu toe. De afgelopen tijd hebben we veel mooie mensen ontmoet, producties gedraaid en kansen gegrepen. Wat we dan allemaal gedaan hebben?! Laten we niet te ver afdwalen en beginnen in maart.

12888717_10207551162884412_7219944239395299618_oUltra Music Festival in Miami

Voor de tweede keer op rij mocht ik mee als assistent producer voor (dit keer) Final Kid, dé grote naam achter alle Ultra aftermovies. Het was een fantastische, maar ook intense week. Het festival vond plaatst tijdens de wel bekende Spring Break waarbij iedereen alles uit de kast haalt om zien en gezien te worden. #gekkenhuis Gelukkig heb ik vorig jaar in Miami een productie mogen draaien voor Femous Productions, waardoor ik de weg al aardig kende. Na dat de crew gesetteld was op locatie konden de voorbereidingen van start gaan. Boodschappen doen voor 20 man crew en 3 festivaldagen, schema’s printen, camper op het terrein inrichten, aansluiten, opbouwen, schoonmaken, organiseren, crew weer ophalen en oh ja; eten. Het waren lange dagen, het was intens, warm en te gek! Heel tof om te merken hoe snel je een band opbouwt met de mensen van de organisatie en “mijn” crew. See you next year?!

2016-04-17 22.06.30333Keune True Beauty

Wederom een productie voor Final Kid en dit keer was het een thuiswedstrijd in de Westergas in Amsterdam. Geen reguliere haarshow, maar gewoon ééntje voor in de boeken. De productie was in handen van evenementenbureau Konings & Keune, wat top in elkaar zat met hele lieve en leuke mensen om mee samen te werken. Na het draaiboek te hebben doorgenomen, plattegrond bestudeerd te hebben en alle Go Pro’s gecheckt te hebben, kon onze crew gebrieft worden en de show van start gaan. #letthefunbegin De show was spectaculair met inspirerende haartrends, afgewisseld met veel dans en muziek. En als ik ergens blij van word dan is het wel van dans. Ik was aan t werk als producer, maar m’n handen jeukte als fotograaf. #hetisooknooitgoed  Klik hier voor het eindresultaat.

13096295_10207881569904381_8617761655786488807_nHigh in the sky

Dit keer geen productie van mij en ik was óók niet aan het werk. Maar mijn partner in crime, Frank Emous, had een productie voor Flying Dutch: een dagje boven Nederland hangen om van festival naar festival te vliegen. Ik kan vervelendere zaterdagen bedenken. Ik had nog nooit in een helikopter gezeten, maar Frank gunde mij de ervaring. Ik moest ergens naar een weiland rijden en na wat voor de hand liggende instructies – zoals; niet springen of met je armen zwaaien wanneer de rotoren draaien – zat ik opeens voorin naast de piloot in de heli. Ik was super excited en vroeg de piloot ’t hemd van z’n lijf. Waar is dit voor, waar is dat voor, hoe doe je dit?! Echt heel erg cool én spannend dat we zo over  Nederland gevlogen hebben.

 

 

20160512_Mandali_MoodboardsRooms2Mandali

Eén van de projecten die ik op m’n verlanglijstje had staan was om Mandali te fotograferen, een prachtig complex dat gebouwd wordt in Italië aan het Orta meer. Mandali is een retreatcentre met allerlei mogelijkheden om in deze prachtige omgeving tot jezelf te komen. En daar stond ik dan ineens half mei op Schiphol met Wildrik Timmerman (een van de eigenaren) en Stijn Verlinde (cameraman) om de voortgang van Mandali vast te leggen. Het weer zat helaas niet mee, er hingen dikke wolken in en om het gebouw, maar de samplerooms waren prachtig. En het complex adembenemend. Wat een details, echt aan alles is gedacht. Het pand straalt liefde en betrokkenheid uit. Het plan is om snel weer terug te gaan om met betere weersomstandigheden de shoot over te doen. To be continued…

 

2016-06-12 12.28.23SG2K

Met deze productie voor Streetgasm waren we bij Femous Productions al een tijdje bezig. Hoe gaan we deze rally van 100 supercars van Praag naar Budapest, Split, Venetië en Monaco vast leggen? Met wie en welke storyline? Welke route gaan we rijden en wat kunnen we in de steden verwachten en vastleggen voor de aftermovie en trailers? Vlak voor vertrek kreeg Frank, de hoofd producent, een acute blinde darm ontsteking. Na de geslaagde operatie en een kleine terugslag, kon hij toch mee op reis. Wel met de belofte om niet met een camera uit een rijdende auto te gaan hangen…. Is goed, doen we #sure De reis was te gek, de steden prachtig en het weer deed (zoals goed voorgeproduceerd) ook goed mee ;-). Vooral Kroatië (Split) heeft veel indruk op mij gemaakt, daar zou ik graag nog eens met een camper en mijn sup naar terug willen. Het kan haast niet anders dan dat met 100 supercars de adrenaline in je naar boven giert. Op sommige stukken heb ik weinig van de omgeving meegekregen omdat ik zo high on adrenaline en gefocust was om de bumper van mijn voorganger (R8, Ferrari ect.) niet kwijt te raken, maar ook niet boven op te knallen. En oh ja, met aan elke kant van onze Kia Seed een cameraman uit de auto hangen…. #vangrailentunnels De meeste footage (7 dagen) is bijna allemaal geordend en de eerste trailer staat. Aan mij de taak om het geschoten beeld van de cameramannen Frank Emous, Tobias Bos, Jordy Timmer en Matthijs Los een aftermovie te maken. #thepresureisone Klik hier voor de trailer.

Schermafbeelding 2016-07-20 om 22.23.39Salt Camp Vibes

Voor Salt Magazine hebben we voor Femous Productions al en aantal video’s opgenomen en ge-edit. Dit evenement was voor het eerst 2 dagen met een echte camping erbij. Tijdens de draaidagen zat ik zelf op Ibiza. Ja ja er moet natuurlijk tussendoor ook gechillt worden en dan bij voorkeur ergens waar je kunt suppen. Jordy Timmer, Matthijs Los en Lemar Punte hebben deze draaidagen camera technisch op zich genomen en aan mij de taak om er een lopend verhaal van te maken. Wat heel leuk was om te doen, want door het editen was ik er toch een beetje bij. Wat moet het twee leuke dagen zijn geweest. Daarnaast hebben we nog losse video’s opgenomen voor de drybags van Ortlieb in samenwerking met Salt. De uitkomst daarvan is voor iedereen nog een verrassing. #fingerscrossed Aftermovie volgt snel!

20160307_FelicitatWebsite-03020160630_MaaikeBruggemanBusinessConsultant-026

Spirituele fotografie

Klinkt lekker zweverig, maar één van de mooiste dingen om te doen is het fotograferen voor een persoonlijke website. Een paar maanden geleden deed ik dat voor Eva Divya en laatst mocht ik dat voor Maaike Bruggeman doen. Hier haal ik zo veel voldoening uit. Iemand vast leggen zonder dat die persoon er heel erg mee bezig is. Om iemand de camera te laten vergeten en zo relaxt en natuurlijk mogelijk gefotografeerd te worden. Maaike gaf aan te “bevriezen” voor de camera. Als het eindresultaat er dan mag zijn en Maaike “over the moon” blij met haar foto is, dan is dat het aller grootste cadeau. Eva en Maaike zijn echt hele fijne en lieve mensen om mee te werken. Binnenkort staat er nog een shoot op de planning voor ook zo’n topper. De ideeën borrelen al naar boven en we móeten nog samen brainstormen! Heel veel zin in dus.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.